Whatever you'd like to call it

Nu vill jag ha nytt år. 
Nu vill jag ha 2015. Jag vill kunna säga att jag ska åka iväg på mitt livs resa i år. Inte att jag ska göra det nästa år, det känns på något sätt så avlägset. Det känns som att det är evigheter dit, men när allt kommer omkring - och om allt går enligt planerna - så är det bara sex-ish månader kvar. För sex månader sen var vi mitt uppe i 40 graders värme, högsäsongen på grönan, alldeles för mycket barnradio och jag trodde att jag skulle avlida. Det känns som förra veckan ungefär. Om sex månader kommer jag säga att för sex månader sen satt jag och tyckte att tiden gick sååå långsamt, var mitt uppe i julstressen och förbannade mig över att året aldrig ville ta slut. 
Tid är någonting som fascinerar mig. Det spelar liksom ingen roll hur långsamt man tycker att den går, den kommer passera iallafall. Och rätt vad det är så står man där; mitt upp i alltihopa som kändes så långt borta, så lockande - eller det man bävade inför för den delen också. 
Rätt vad det är så kommer jag stå där, med andan i halsen utan att riktigt förstå vad som hände. Utan att riktigt förstå vart tiden tog vägen. Just nu kan jag inte riktigt förstå att jag inte kommer vara i Sverige om ett år, eller att jag rent av kommer vara hemma igen. 
 
 
 
Jag har många gånger försökt sätta mig in i  känslan; i omställningen. Att försöka förstå vad det faktiskt innebär att flytta till andra sidan jorden, till ett rent av främmande land - eller ja, fysiskt främmande iallafall; till ett land som inte har Svenska som sitt första språk. Men det är rent av omöjligt. Jag tror inte att det går att förstå förens jag faktiskt är där. Just nu är det så lätt att säga att jag ska bo i Australien i ett x antal månader, men jag tror att det är en helt annan sak att faktiskt ta steget. Men det är väl just det som gör det så spännande.
 
But oh well, tiden kommer ju som sagt passera iallafall så om jag vill slösa tid på att förbanna mig över att den går långsamt eller om jag lägger tiden på annat återstår att se - nu ska här skrivas bucket list !

Til' next time.